Wednesday 7 February 2018

Benefits of traditional foods of Tamilnadu


Specialty and Benefits of the traditional  recipes of Tamil Nadu 


Koozhu:  

Koozhu is a very traditional and old recipe of tamilan’s which is especially prepared  during aadi masam festival which is celebrated since ages during aadi masa (Tamil month)  from July to August. This month is considered to be auspicious for the spiritual activities   of Amman as she is said to be more powerful during this month.  During this month Koozhu is  prepared and offered to Mari Amman (another form of goddess Durga and Kali called as  Amman in Tamil) during pooja in Tamil Nadu and native Tamil people in India. Koozhu is  also called as Kevaraghu Koozhu or Keppai or Ragi Koozhu which is prepared with millets. In  English it is called as Porridge of finger millet.

Koozhu is called as Poor man’s food as it can be prepared easily as there is no need of  many ingredients it’s just a mixture of two curd and cooked rage and an onion to taste,  which are easily affordable to any one.This kosher is being on the streets of Chennai in Tamil Nadu. People prefer Koozhu than soda as it is healthy when compared to soda or any  other cool drink.

Benefits of Koozhu 

· It’s very good for health and it’s a perfect cooling drink which controls body’s heat.  It is beneficial and highly preferred during summer times.

  •   It contains good amounts of iron, vitamin B, proteins amino acids, phosphorus,   magnesium and potassium which are needed for a good health.
  • It can be served to babies from age 5+ months as food by combining it with curd or milk and sugar which tastes good and baby grows healthy and active too. It can be  served to old age people to younger children’s as it contains calcium which helps in bore strengthening. 
· It is easily digestible and people who have digestion problems can have this food and overcome with amazing results .It can be taken as breakfast food.

· It helps in weight loss as koozhu is made out of ragi; it contains an amino acid named tryptophan which helps in reducing weight. 


·  It lowers blood pressure and asthma.


· It is rich in proteins and helps in muscle growth and repairs skin.

No comments:

Post a Comment